Kako omogućiti privatno pregledavanje u Safariju?



Kada pregledavate web, Safari pohranjuje informacije o web-lokacijama koje posjećujete. Ako ste uključili spremanje zaporke u postavkama AutoFill, Safari pohranjuje i sva korisnička imena i lozinke koje unesete za automatsko popunjavanje prilikom sljedećeg posjeta web-stranici.

Ako neko tijelo pregleda vaše računalo nakon što pregledate nekoliko web stranica, tada možete dobiti sve svoje pregledavanje povijesti uključujući značajku automatskog popunjavanja ako posjete istu web stranicu koju ste posjetili prije. Oni mogu pregledati vaše ponašanje pri pregledavanju ili popis pohranjenih zaporki, očito nije dobro za vašu privatnost. Da biste spriječili druge da dobiju pristup tim informacijama, možete omogućiti Privatno pregledavanje prije početka pregledavanja.

Slijedite ove snimke zaslona kako biste uključili privatno pregledavanje.

  • Dok pregledavate web-stranicu koristeći Safari, odaberite izbornik Akcija> Privatno pregledavanje. (Izbornik Akcija nalazi se u gornjem desnom kutu prozora Safari i izgleda kao zupčanik.) U polju adrese pojavljuje se Privatni gumb koji označava da je Privatno pregledavanje uključeno.

  • Kada se pojavi poruka potvrde, kliknite U redu. Snimku zaslona na desnoj strani možete vidjeti kao PRIVATE i potvrđujete da ste uključili privatno pregledavanje.

Privatno pregledavanje uvijek je isključeno kada otvorite Safari, čak i ako je bio uključen kada ste zadnji put zatvorili Safari. Dodaci koji podržavaju privatno pregledavanje također zaustavljaju spremanje kolačića i drugih informacija o praćenju.

Privatno pregledavanje možete isključiti ako ne želite biti privatni. Prati ove korake:

  • Dok pregledavate web-stranicu koristeći Safari, odaberite izbornik Akcija>; Privatno pregledavanje (tako da oznaka nestane) ili kliknite gumb Privatno u polju za adresu. (Izbornik Akcija nalazi se u gornjem desnom kutu prozora Safari i izgleda kao brzina.)
  • Zatvorite sve prozore Safari koje ste koristili za pregledavanje privatnih podataka. Ako ne zatvorite prozore, drugi korisnici mogu pregledavati te stranice pomoću gumba Natrag i Naprijed.
  • Ako ste preuzeli stavke s web-mjesta, Privatno pregledavanje uklanja samo imena stavki koje ste preuzeli iz prozora Preuzimanja. Da biste se riješili samih stavki, izbrišite ih s računala.

Pretpostavimo Ako ste zaboravili uključiti Privatno pregledavanje i želite nakon nekog vremena učiniti istu privatnu privatnost pregledavanja, to možete učiniti na ovaj način. Nakon što završite s pregledavanjem, odaberite izbornik Akcija> Reset Safari. (Izbornik Akcija nalazi se u gornjem desnom kutu prozora Safari i izgleda kao brzina). Time ćete izbrisati cijelu povijest jednim klikom.

Želite li saznati više pojedinosti o privatnom pregledavanju u preglednicima Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera, iPad / iPhone Safari? Prođite kroz cijeli članak o Zaštiti svoje podatke tijekom pregledavanja na javnom računalu.

Prethodni Članak

Kako se automatski isključiti iz programa Internet Explorer?

Kako se automatski isključiti iz programa Internet Explorer?

Facebook Cvrkut Pinterest Što ima Telegram Možete prekinuti vezu s internetom s unaprijed određenim vremenom postavljenim na računalu. Pomoću ovog uređivanja možete automatski prekinuti vezu s Internet Explorerom nakon određenog vremena. Koristite ovaj trik za svakoga koga ne volite koristiti računalo s mrežom. Start>...

Sljedeći Članak

Kako poslati velike datoteke s iPhonea na Android / PC

Kako poslati velike datoteke s iPhonea na Android / PC

Facebook Cvrkut Pinterest Što ima Telegram Trebate li poslati velike datoteke, preko 1GB datoteka s vašeg iPhone uređaja na druge uređaje? Većina video datoteka i filmova u 4K dolazi u GB-ima. Klijenti e-pošte poput Gmaila neće raditi za slanje datoteka većih od 25 MB. Ne možete slati velike videozapise preko WhatsApp (do 16 MB), Facebooka (do 25 MB) ili drugih platformi za razmjenu poruka jer oni također nameću ograničenja na veličinu datoteke. Moramo ovis...