Kompletan vodič za siguran Android iz Facebook kolekcije podataka



Facebook ulazi u vrh naslova nekih ozbiljnih pitanja vezanih za krađu podataka i pitanja privatnosti. Kako se navodi u izvješću, Facebook prikuplja privatne podatke korisnika bez njihovog pristanka i daje ih drugim istraživačkim tvrtkama. Osim toga, gigant društvenih medija to nije spomenuo ni pod uvjetima.

Slijedom toga, korisnici bi mogli biti zainteresirani za to kako zaštititi svoj Android od prikupljanja podataka na Facebooku. U ovom članku prikazujemo važne korake koje morate slijediti da biste opozvali ovu suvišnu razmjenu podataka.

Ograničite dozvole aplikacije Facebook na Androidu

Da bi program za društvene medije funkcionirao glatko, morate mu omogućiti osnovni pristup " pohrani ", kao i internetsku vezu. Osim toga, aplikacija Facebook traži dopuštenja za kalendar, kontakte, lokaciju, mikrofon, SMS i telefon. Također, pod raznim dopuštenjima, zahtijeva pokretanje u pozadini, promjenu postavki sustava, promjenu Wi-Fi i Bluetooth veze koje su prilično upitne.

Da biste provjerili dozvole, idite na Postavke i pomaknite se do Upravitelja aplikacija i potražite aplikaciju Facebook.

Da biste bili sigurni da vas Facebookova aplikacija nikada više ne prati na Androidu, poništite sve dozvole osim " Pohrana ". Kad god želite ići uživo na Facebooku, tražit će dopuštenje za korištenje kamere i mikrofona. Tamo morate kliknuti na " Dopusti jednom ".

Obrišite povijest lokacije na usluzi Android na Androidu

Facebook ima značajku 'bliskih prijatelja' koja u slučaju da želite ostati aktivna, trebate dati pristup ' Location '.

Da biste ga u potpunosti onemogućili, idite na " Prijatelji u blizini " i isključite ga. Sada odaberite " Postavke lokacije " i isključite " Povijest lokacije " da biste onemogućili pristup lokaciji.

Za uklanjanje prikupljenih podataka o lokaciji idite na svoj profil i dodirnite " Dnevnici aktivnosti ". Sada kliknite na " filtar " i pomaknite se prema dolje da biste odabrali " Povijest lokacije ". Nastavite i odaberite " Izbriši povijest lokacije ".

Isključite prijenos kontakata s Androida

Da biste isključili učitavanje kontakata s aplikacije Facebook, idite na izbornik i pomaknite se prema dolje da biste pronašli "Postavke aplikacije" i odaberite ga.

Sada isključite opciju u kojoj piše " Kontinuirani prijenos kontakata ". Pojavljuje se pop-up koji glasi: "Svi podaci o kontaktima koje ste ovdje ranije učitali bit će izbrisani" i morate odabrati " Isključi ".

Facebook Lite App Kontakt Podijeli

Ljudi koji koriste aplikaciju Facebook Lite mogu se prebaciti na izbornik, a zatim se pomaknuti prema dolje kako bi pronašli ' Postavke ' i odaberite je. Ovdje postoje 3 stvari koje treba učiniti. Prvo, isključite "učitavanje kontakata", a zatim učinite isto za " Prijenos poziva i povijesti teksta ". Sada odaberite "Uvezeni kontakti" i dodirnite "Izbriši uvezene kontakte" i dodirnite " U redu ".

Nažalost, ne postoji takva značajka dnevnika aktivnosti u aplikaciji Facebook lite . Stoga ne možete bilježiti podatke o lokaciji. Da biste to učinili ručno, otvorite Facebook na bilo kojem pregledniku i slijedite korake navedene u aplikaciji Facebook na Androidu.

Provjerite dopuštenja aplikacije Messenger na Androidu

Cilj ove aplikacije je upravljanje svim chatovima i upućivanje videopoziva prijateljima. Obično traži dopuštenja kao što su Kalendar, Kamera, Kontakti, Lokacija, Mikrofon, SMS, Pohrana kao i Telefon. U drugim pristancima želi pročitati vaše servisne poruke i početi u pozadini. Aplikacija Messenger također nudi značajku koja zamjenjuje aplikaciju za zadane poruke. Također traži da sinkronizirate sve svoje kontakte tako da možete pronaći prijatelje koji su u programu Messenger. Možete razgovarati s njima putem SMS-a, čineći tu aplikaciju zadanom aplikacijom za slanje SMS-a.

Da biste provjerili dozvole, idite na Postavke i pomaknite se dolje do Upravitelja aplikacija i potražite aplikaciju Facebook Messenger. Ovdje su osnovne dozvole koje morate dodijeliti " Storage ". Možete isključiti sve ostale dozvole pristupa i odabrati opciju " Allow Once " (Jedno vrijeme) dok se izvodi. To će se pojaviti na vlastitu kad god aplikacija treba neki poseban pristup. Ponekad, primjerice, kada želite dijeliti sliku ili videozapis ili dok započinjete videopoziv s prijateljem, aplikacija će zatražiti dopuštenje.

Zaustavite Android SMS integraciju

Ako ste zadanu aplikaciju za SMS postavili na Messenger umjesto aplikacije za Android poruke, vrijeme je da se sada vratite.

Krenite prema svom profilu, pomaknite se dolje i dodirnite " SMS ". Isključite ga da biste ga onemogućili kao zadanu aplikaciju za SMS.

Isključite sinkronizaciju kontakata s uslugom Facebook

Da biste isključili sinkronizaciju kontakata, idite na svoj profil i pomaknite se dolje da biste došli do stavke " Osobe " i dodirnite je.

Sada odaberite " Sinkroniziraj kontakte " i pitat će vas o " Uklanjanje svih kontakata i zaustaviti sinkronizaciju? 'dodirnite' U redu 'za uklanjanje kontakata i sinkronizaciju.

Zaustavite Facebook Messenger Lite Sinkronizacija kontakata

Ako vam se dogoditi da koristite Messenger Lite app, slijedite ove za uklanjanje svih kontakata koji su sinkronizirani s Facebook. Idite na karticu profila i odaberite " Osobe ".

Sada isključite " Sinkroniziraj telefonske kontakte ". Prikazat će se dijaloški okvir u kojem se navodi da će se "svi prethodno sinkronizirani kontakti ukloniti" i tamo odabrati " Isključi ".

Zaustavi Facebook prikupljanje podataka na Androidu

Rudarstvo podataka i prikupljanje podataka glavni su cilj svih aplikacija i usluga. Neki od njih koriste prikupljene podatke kako bi svoje usluge učinili boljim, a neki mogu prodati drugim platformama za istraživanje i analizu. Podatke koje dopuštamo prikupljati ili podatke koje dragovoljno učitavamo na bilo kojoj platformi mogli bismo se negativno oduprijeti korisniku. Poduzmite svoje akcije sada i osigurajte sve stvari koje mogu dovesti do krađe podataka i kršenja privatnosti vaših Facebook podataka.

Prethodni Članak

Kako se automatski isključiti iz programa Internet Explorer?

Kako se automatski isključiti iz programa Internet Explorer?

Facebook Cvrkut Pinterest Što ima Telegram Možete prekinuti vezu s internetom s unaprijed određenim vremenom postavljenim na računalu. Pomoću ovog uređivanja možete automatski prekinuti vezu s Internet Explorerom nakon određenog vremena. Koristite ovaj trik za svakoga koga ne volite koristiti računalo s mrežom. Start>...

Sljedeći Članak

Kako poslati velike datoteke s iPhonea na Android / PC

Kako poslati velike datoteke s iPhonea na Android / PC

Facebook Cvrkut Pinterest Što ima Telegram Trebate li poslati velike datoteke, preko 1GB datoteka s vašeg iPhone uređaja na druge uređaje? Većina video datoteka i filmova u 4K dolazi u GB-ima. Klijenti e-pošte poput Gmaila neće raditi za slanje datoteka većih od 25 MB. Ne možete slati velike videozapise preko WhatsApp (do 16 MB), Facebooka (do 25 MB) ili drugih platformi za razmjenu poruka jer oni također nameću ograničenja na veličinu datoteke. Moramo ovis...